Eurocon sammafattar 2020

Då är snart detta år över, ett år som inte varit som många hoppats till följd av pandemin COVID-19 som påverkat hela världen. Inom vår nisch har vi sett mässor som blivit inställda och digitala, ett väldigt tråkigt resultat men inte så farligt om man ser till den stora bilden. På samma sätt som vi har sett många bolag och ekonomier gå dåligt, har även somliga gått bra under ett år som detta. Just inom film och spel har många företag ökar rejält då många suttit hemma och spelat på sin dator respektive tvspel samt binch-watchat mängder av serier och film. Det finns även många svenska online casinon som gått väldigt bra under 2020, trots att restriktionerna har ökat mycket från regeringen mot just denna bransch.

Världen har fått testa hur det är att leva digitalt

Något som har varit väldigt intressant att följa är världens omställning till ett digitalt liv. Även om man självfallet gärna hade valt andra omständigheter till detta, har vi nu fått testa gränserna till vad som går att utföra på distans. Toppmöten mellan länder, som för några år sedan aldrig hade kunnat gå av stapelns alls, har nu gått via diverse olika digitala verktyg. Zoom, Teams, Skype och Hangout är fyra varumärken som numera finns på allas läppar. Vi har själva upplevt mässor, normalt besökta av tusentals personer, som nu kunnat hållas digitalt. Precis som att världen tvingas till utveckling under krig, har pandemin tvingat oss att ta några steg och verkligen testa våra gränser. Och vi har klarat av det! Det är något vi självfallet ska ta med oss från denna tid, även om vi ser fram emot klassiska analoga möten och fysisk kontakt med människor.

En annan fördel många pratat om, är att de nu har haft möjlighet att bevisa att de klarar av att utföra sitt arbete på distans. Många kommer förhoppningsvis nu kunna jobba ett par dagar hemifrån, om så önskas. Detta kan resultera i att det krävs mindre kontor för arbetsgivare vilket kan bidra till bättre miljö, lägre fasta kostnader såväl som mindre bostads- och lokalkris i storstäder.

Vi ser väldigt mycket fram emot ett 2021 utan en pandemi. Vi får se hur lång tid det tar men ljuset börjar synas där långt fram i tunneln. Vi återkommer under 2021 med fler nyheter inom comicon-världen!