Sci Fi World -mässan 2016

sci fi world

Det finns fler spännande svenska mässor på Sci-Fi scenen. En av dem är Sci Fi World som gick av stapeln under 2016 i Sverige i både Malmö och Göteborg. I Malmö pågick mässan mellan den 4 och 5 mars 2016 medan den månaden efter, 8-9 april gick av stapeln i april. Bland gästerna syntes bland annat Michael Shanks (Dr Daniel Jackson i Stargate), Jeremy Bulloch som spelade Boba Fett i Star Wars, Kim Coates som spelade Alex i Sons of Anarchy och många fler. Även de två Primeval-skådisarna Hannah Spearritt och Andrew L. Potts fanns med.

Det bjöds under Sci Fi World bland annat på frågestunder med gästerna. Där fick gästerna berätta om sin karriär och besökarna kunde ställa sina egna frågor. Andra höjdpunkter var mässans All Star Parade som innebar en cosplay-parad till allas förtjusning. De som var bäst utklädda i genres Bästa Fantasy / Skräck / TV spel och Junior belönades bland annat med priser.

En annan höjdpunkt var youtubern Ellimacs SFX som kom till mässan. Denna youtube-kanal har mer än 600 000 prenumeranter och över 35 000 000 visningar på youtube. Det han är mästare på är att proffsigt sminka upp personer till de värsta tänkbara Sci Fi monstren. En annan höjdpunkt var att en riktigt R2-D2 åkte runt på mässan tillsammans med en Mouse Droid. Detta var bara några av de spännande events och happenings som skedde under Sci Fi World mässorna i Göteborg och Malmö förra året.