Nyttig Information

Nyttig information

Till kongressen

Kongressen hålls på Tekniska Högskolans Studentkår (THS) och adressen är Drottning Kristinas väg 15. Res med tunnelbanans röda linje till station Tekniska Högskolan. Ta uppgången Tekniska Högskolan, sväng till vänster utanför spärrarna och gå upp för trapporna rakt framför dig. Fortsätt i samma riktning, förbi lokaltågsstationen (Östra Station), och följ vägen i en lätt böj åt vänster. En grå, byggnad på vänster sida efter fem minuter är nummer 15 och du är framme. Bara gå upp för trapporna.

Du kan också komma till Tekniska Högskolan med buss. Flera bussar stannar här, men blåbuss nummer 4 är den bästa och enklaste att hitta, eftersom den går över hela staden. Du kan hitta en bra karta här.

GPS-koordinaterna är:

WGS 84 (lat, lon):N 59° 20.827′, E 18° 4.267′

WGS 84 decimal (lat, lon):59.34712, 18.07112

RT90:6582898, 1628908

SWEREF99:6582732, 674624

Parkering

Om du kommer till kongressen med bil kommer du förmodligen att kunna hitta en parkeringsplats på gatan utanför. Parkering är gratis på lördagar och söndagar, medan du kommer att behöva betala på fredagen. Avgiften är 15:- i timmen, dock maximalt 120:- per dag. Du köper en biljett i närmaste automat (mynt eller kort) och placerar den innanför vindrutan, synlig från utsidan.

Registrering

Vid ankomst måste du registrera dig för att få din namnbricka och ditt kongressmaterial. Under rusningstid kommer det att finnas separata köer för föranmälda. Vi har listor på alla namn, men om det råder någon tvekan kan du bli ombedd att bevisa din identitet (ID, utskrivet bekräftelsemeddelande eller kvitto på inbetalning). Och vi vill ha ditt riktiga namn – om det skiljer sig från det som står på deltagarbrickan. Ett ID-kort krävs också om det inte är uppenbart att du är under 26 år.

Betalning

På kongressen gäller kontant betalning överallt. Endast baren accepterar kort. Det finns dock en bankomat i lokalerna (vid registreringen). Den riskerar emellertid säkert att tömmas fort.

Trådlöst nätverk

Ett trådlöst nätverk kommer att finnas tillgängligt för användning i kongresslokalerna. Inloggningsinformation finns i programguiden som du får på plats.

Resa i Stockholm

Tunnelbana och buss

Det är enkelt att åka kommunalt i Stockholm. Vi hänvisar till SL:s utmärkta webbsida för mer information.

Taxi

Det är dyrt att åka taxi i Stockholm, precis som i resten av Sverige. De små taxibolagen har oftast ännu högre priser. Vi rekommenderar Taxi Stockholm eller Taxi 020 för de lägsta priserna.

Kongressregler

  • När du vistas i kongresslokalerna ska deltagarbrickan alltid bäras synlig.
  • Inga vapen är tillåtna. Vi definierar vapen som allting med en skarp egg eller som kan avfyra projektiler. Leksaker och repliker går bra. Om du är osäker, kontrollera med receptionen.
  • Rökning är inte tillåten i lokalerna. Rökområden finns utomhus..
  • Efter klockan 22.00 är oväsen inte tillåtet utomhus, med anledning av klagomål från grannarna. Förutom passage till och från kongressen är det enda stället där det är tillåtet att vistas utomhus det lilla rökområdet på baksidan.
  • Alkoholhaltiga drycker inköpta i baren får inte konsumeras utanför kongressområdet eller på bottenvåningen.
  • Det är förstås förbjudet att dricka egen medförd alkohol.
  • Inga husdjur är tillåtna, förutom ledarhundar.
  • Följ alltid instruktioner från kommittén och utsedda medhjälpare (så kallade gophers). Alla känns igen på röda brickor.