Gamescom 2017 – En liten Sammanfattning

Gamescom 2017 hölls i i Köln, Tyskland nyligen och man tillkännagav att i år blev det största året hittills för “världens största evenemang för dator- och tvspel”.

Enligt sitt pressmeddelande slog Gamescom 2017 nytt rekord när det kom till besökare, med över 350 000 gäster under de dagar de höll på. Det gör årets event något större än Gamescom 2016; som hade cirka 345 000 besökare, och cirka 5 gånger större än spelmässan E3 i USA; som hade 68 000 besökare i år.

gamescom 2017

Gamescom besökarna kom från hela 106 olika länder och var värd för 919 företag som visar allt från konsol och PC-spel, mobilspel, onlinespel samt VR och E-sport.

En ledande kommunikationsplatform

Som svar på rekordbrytningsåret sade Gerald Bose, ordförande för arrangören Koelnmesse GmbH att “Gamescom 2017 satte nya standarder och ett ny besökarrekord. Mer än någonsin visade det sig att eventet var helt exceptionellt på en global nivå som en ledande kommunikationsplattform för nuvarande och framtida teman inom dator- och tv-spelsindustrin. ”

Angela Merkel invigde Gamescom 2017

Årets Gamescom var värd för ett antal evenemang, inklusive PlayerUnknowns BattleGrounds första turnering, Devcom (en konferens om spelutveckling med över 3000 besökare) och ett helt nytt SPOBIS Gaming & Media-evenemang som fokuserade på konkurrenskraftiga spel. Öppningsceremonin hölls av ingen annan än Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som betonade Gamescoms framgång och dess betydelse som en ekonomisk och kulturell tillgång.

Det var bara ett par stora presskonferenser som planerades för showen i år, en av dessa var Electronic Arts, den andra hölls av Nvidia. Det fanns också en särskild Xbox på Gamescom-show på söndagen innan, en Blizzard livestream-händelse och Nintendo höll ett antal livestream-sändningar under eventet.

En del Keynotes och annat kul

EA höll sin EA Live Show-keynote på måndagen, som gick att följa live  på nätet. De visade helt nytt material från Star Wars Battlefront II, Need for Speed Payback, Battlefield 1 DLC, The Sims 4-DLC och massa mer.

Microsoft höll inte en särskild presskonferens vid årets show, men streamade en Xbox @ Gamescom Live-sändning online på söndagen istället. Där presenterade de uppdateringar och utvecklarintervjuer bland annat.

Nintendo höll som vanligt ingen regelrätt presskonferens, men man strömmade mycket på sin europeiska YouTube-kanal.

Även om E3 öppnade sina dörrar till allmänheten i juni har Tysklands Gamescom gjort det under flera år. Det har dessutom blivit något av en cosplaymagnet under de senaste åren.

Det här är för övrigt ett perfekt event för att hålla koll på titlarna som kommer ut under hösten och vintern. Och det ser ljust ut för spelmarknaden efter vi har fått se vad Gamescom 2017 hade att erbjuda.