Injustice 2 serien berättar vad som händer efter spelet

april 12, 2017 webmaster 0

Superman verkar ändå förvånansvärt sympatisk vid en första anblick. Det är oväntat, eftersom medan det finns en hel del nyans (och tragedi) i karaktären – särskilt i hans serietidnings- inkarnation – är han också någon som uppenbarligen har överskridit många gränser både i serietidningen och i diverse filmer. Kommer då Injustice 2 att erbjuda någon form av renässans för karaktären –  särskilt om Superman får visa upp och  fungera som den moraliska kompass Stålmannen en gång var?

Jag tror inte att något i Injustice är helt svart eller vitt, och en hel del klagomål man har på Superman,är ganska välgrundade. Orsakerna till varför han gjorde det han gjorde, är i hans sinne,  fortfarande rätt. Han kan ha överskridit – helvetet, han kan ha varit en mördande tyrann – men han stoppade faktiskt ett krig. Han arbetade för miljön. Han agerade mot ojämlikhet, även om det var med järnhand (no pun intended)

injustice

Batman är inte precis den mest lysande ledstjärnan i allt detta, heller. Han har också gjort en del tvivelaktiga saker, och vi kommer att se mer av detta i de första kapitlen [av den nya serien].

På många sätt matchar han Stålmannens emotionella resa, eftersom han också har förlorat sin väg som en följd av allt som har hänt – även om han är medveten om det (han är ändå Batman).

Jag är ett stort fan av världens häftigaste superhjältar. Jag tror Clark och Bruce utanför orättvisa, och tar ut det bästa av varandra. En av kärnorna av orättvisa är verkligen upplösningen av världens finaste vänskap, och jag tror att båda män känner detta. De båda vet vad de har förlorat, och önskar att det vore annorlunda. Om någon hade kunnat kompromissa i början, kanske allt inte skulle ha spårat ur.

Om Bruce hade stått med Clark och accepterat honom efter Joker död,;kanske i världen kunde ha förändrats till det bättre – då de båda kunde arbeta tillsammans. Om Superman hade accepterat att han hade gjort fel saker, tror jag Batman skulle ha gjort något för att hjälpa honom. Det är problemet med att skriva en episk tragedi, allt måste vara vara lite tragiskt, oavsett om man vill det eller ej.

 

 

 

Varför görs det inte mer Sci-Fi Film i Bollywood?

februari 28, 2017 webmaster 0

Superhjältefilmer och science fiction- filmer har varit dominerande bland Hollywoodfilmer under lång tid. Från Star Wars till Marvel, har dessa filmer inkomstbringat otroliga summor med pengar – och det ser ut om att det kommer fortsätta så ett tag till. Deras popularitet är dessutom inte begränsad till ”blockbusters”, och 2016 var två av de filmer som var Oscar nominerade för bästa film; i själva verket Science fiction filmer.

Denna trend är inte begränsat till USA heller,för trots allt, kommer de flesta av Hollywoods intäkter nu för tiden från utlandet. Du kan anta, då, att icke-US baserade filmmarknader skulle försöka göra så många science fiction-filmer som möjligt. Men det märkliga är att den Indiska motsvarigheten till Hollywood, Bollywood inte alls gör några Sci_Fi filmer, med undantaget för ett fåtal uppmärksammade framgångar som filmen Krrish och misslyckanden Ra.One. Men annars har science fiction och superhjältefilmer i stort sätt försvunnit på senare tid.

För att förstå varför det är såhär, låt oss då ta en närmare titt på Bollywood filmerna som produceras och på publiken de är riktade till.

Vad är Bollywood?

När icke-sydasiater nämner ”Bollywood”,  hänvisar de ofta till den indiska filmindustrin. Termen är dock faktiskt mycket smalare. Indien är ett land med många olika kulturer och språk; och med sin filmindustrin återspeglar de detta. Precis som Hollywood är en engelskspråkig industrin, är Bollywood Hindi. Inte alla indier talar hindi (endast ca 40% av befolkningen har Hindi som sitt modersmål), men tillsammans med engelska, är det ett nationellt språk i landet.

Det finns många filmer som produceras i Indien utanför Bollywood. Tollywood, till exempel, är Telugu språkiga filmindustrin , medan Kollywood är tamil språkigafilmindustrin . Enligt en studie från 2014, är Bollywood den största filmindustrin i Indien i förhållande till bruttointäkter . Men Bollywood står inte ens för hälften av landets boxoffice-intäkter; bara 43% av den totala filmindustrins intäkter kommer från Bollywood. Resten fördelas mellan den regionala och internationella filmindustrin .

Det finns också många traditionella och kulturella förväntningar som jag inte har beaktats i detta stycke. Indien är en dynamisk och levande plats med många olika kulturer, och som ett resultat, är det svårt att generalisera. Men för att hitta den filmgenre som man kanske är ute efter, så kanske man inte alltid ska titta dit alla andra tittar utan istället försöka förstå varför en viss filmtyp är populär i en viss del av världen, men inte i en annan.

Sci Fi World -mässan 2016

januari 13, 2017 admin 0

Det finns fler spännande svenska mässor på Sci-Fi scenen. En av dem är Sci Fi World som gick av stapeln under 2016 i Sverige i både Malmö och Göteborg. I Malmö pågick mässan mellan den 4 och 5 mars 2016 medan den månaden efter, 8-9 april gick av stapeln i april. Bland gästerna syntes bland annat Michael Shanks (Dr Daniel Jackson i Stargate), Jeremy Bulloch som spelade Boba Fett i Star Wars, Kim Coates som spelade Alex i Sons of Anarchy och många fler. Även de två Primeval-skådisarna Hannah Spearritt och Andrew L. Potts fanns med.

Det bjöds under Sci Fi World bland annat på frågestunder med gästerna. Där fick gästerna berätta om sin karriär och besökarna kunde ställa sina egna frågor. Andra höjdpunkter var mässans All Star Parade som innebar en cosplay-parad till allas förtjusning. De som var bäst utklädda i genres Bästa Fantasy / Skräck / TV spel och Junior belönades bland annat med priser.

En annan höjdpunkt var youtubern Ellimacs SFX som kom till mässan. Denna youtube-kanal har mer än 600 000 prenumeranter och över 35 000 000 visningar på youtube. Det han är mästare på är att proffsigt sminka upp personer till de värsta tänkbara Sci Fi monstren. En annan höjdpunkt var att en riktigt R2-D2 åkte runt på mässan tillsammans med en Mouse Droid. Detta var bara några av de spännande events och happenings som skedde under Sci Fi World mässorna i Göteborg och Malmö förra året.

Mer om SweCons

oktober 16, 2016 admin 0

Eurocon 2011 blev på samma gång en av de årligen återkommande Swecons (Swedish Science Fiction Convention) som du säkert redan vet. Swecon är en årlig svensk sci-fi mässa och konvent som sedan 1998 har delat ut priser och utmärkelser inom science fiction och fantasy -segmenten. För många är detta den mest betydelsefulla mässan på svensk mark. Det finns även norska, danska och finska motsvarigheter som går under namnen Norcon, Dancon och Fincon. Vi tänkte ta en titt tillbaka på vilka Swecon som varit och vilka som har varit framträdande gäster på dessa konvent.

Under Eurocon 2011 i Stockholm (som av sig självt även blev årets Swecon) så var bland andra Elisabeth Bear, Ian McDonald och John-Henri Holmberg hedersgäster. Året innan denna mässa i Stockholm så var det Göteborgs tur och då kallades mässan Condense. Bland hedersgästerna sågs den engelska författaren Justina Robson. Dessförinnan var det Stockholmstur igen år 2009 med Imagicon 2 (efter Imagicon 1 20016) där bland andra Liz Williams sågs. Linköpings tur var 2008 med ConFuse och då var Adam Roberts en av de mer populära gästerna.

Den första Swecon-mässan hölls 1998 i Linköping och gick då under namnen ConFuse 98. Åter efter var det Uppsala 1999, sedan Stockholm 2000 med NasaCon. Stockholm såg även 2001 års mässa med Fantastika 2001 och bland gästerna dessa år fanns Michael Swanwick, Robin Hobb och Pierre Christin för att nämna några. På senare år har mässan hållts i Uppsala, Stockholm, Gävle och Linköping, och vi har sett flera kända ansikten och författare bland hedersgästerna. Bland dessa har vi Jo Walton, Mats Strandberg, Chris Wooding, Ben Aaronvitch och Kelly Link för att nämna ett fåtal.

Swecon har varit och förblir en av årets hetaste scifi-mässor, inte bara på svensk mark men även på ett internationellt och speciellt europeiskt plan. Många anger (givetvis) Worldcon som årets höjdpunkt, men många segment och gäster på den svenska motsvarigheten har varit minst så intressant för alla fantaster och fans där ute. Vi ser mycket fram emot nästa års Swecon, så var med oss på plats eller här på webben när det närmar sig.

Eurocon 2016 kommer att hållas i Barcelona

oktober 4, 2016 admin 0

Så var det snart dags för ett nytt Eurocon som detta år går av stapeln i inte mindre än Barcelona. Detta är första gången som Eurocon hålls i Barcelona så det ska blir mycket spännande att se hur arrangörerna har lyckats med detta. Efter Eurocon 2011 i Stockholm som också kallas Swecon så har mässan hållits i Zagreb, Kroatian (SFeraKon). År 2013 hölls mässan i Kiev, Ukraina. 2014 gick äran till Dublin, Irland. Förra året hölls mässan i Moscow och i år är det alltså dags för Barcelona. Mässan äger rum den 4-6 november och än så länge väntar vi på att schemat ska offentligöras så att vi kan få reda på mer information om vad denna mässa har att erbjuda. Det är dock redan klart att det kommer många kända ansikten till så kallade ”Guest of Honour” från alla olika typer av länder. Eller vad sägs om fantastiskt duktiga Aliette de Bodard och Richard Morgan. Biljetterna är snart slut så har du funderat på att åka men inte bokat dina biljetter ännu så är det verkligen hög tid. När du bokar dina biljetter så kan du även passa på att beställa en t-shirt. Jag tycker att t-shirtsen i år är fantastiskt fina. Har du inte möjlighet att närvara så tror jag faktiskt att de kommer att spela in lite olika filmklipp som du kommer att få ta del av i efterhand. Det är bara att hoppas på det bästa. Om du är sugen på att åka ner så kommer mässan att hållas på Hotel Catalonia Ramblas 4* och det är också där det är bäst att boka rum. Barcelona är tyvärr ganska dyrt vilket kan göra det svårt för gemene man att ta sig ner. Det lär dock vara ganska behaglig temperatur i början av november för den som trots allt har möjlighet. De senaste dagarna har jag läst en bok som jag kan rekommendera nämligen Casino Infernale som du kan hitta på SFbok.se. Själv blev jag lite inspirerad av att läsa om hur de skulle tömma ett casino på pengar så jag öppnade faktiskt ett konto på ett online casino. Jag kan tipsa om http://casinointernet.se där du hittar Sveriges bästa casino online. Självklart ska man vara lite försiktigt med sitt spelande men jag tror jag kommer testa i casino på Eurocon i Barcelona också. För 2017 kommer Eurocon att vara i Dortmund, Tyskland. Hinner du inte åka på årets upplaga kan det vara läge att börja spana in Dortmund redan nu.

Souvenir Book & The Wisent

juli 5, 2016 admin 0

Souvenir Book & The Wisent

Kongressens souvenirbok delades ut till alla deltagare. Om du inte har kvar ditt exemplar eller inte var där kan du ladda ner denna förnämliga bok, skapad av Anna Davour och Johan Anglemark, i pdf-format.

Souvenir book

Och här är guideboken: Programme Guide Book

Missade du kongressens nyhetsbrev? Här kan du ladda ner alla tre utgåvorna av The Wisent, som så förträffligt producerades av Linnéa och hennes gäng varje kongressdag.

The Wisent #1
The Wisent #2
The Wisent #3

(PDF format)